Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Hvem er vi?

Velkommen til Den Grønne Planet. Vi er en integreret daginstitution, der ligger midt i Gyldenrisparken i et roligt, grønt og dejligt område på Amager. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper. Vi har brugt vores sociale normering på at sænke børnetallet i vores børnehavegrupper, og derfor har vi kun 18 børn på hver stue. 

Vi ønsker at give vores børn en tryg og varm hverdag i et miljø som gør, at de kan udvikle selvværd og evnen til at respektere hinandens forskellighed. Dette søger vi at nå ved at møde børnene med åbenhed og ligeværdighed og gennem et tæt samarbejde med vores forældre. Vores mantra i huset er "vi har ikke uartige børn, vi har kun børn, der skal mødes på en anderledes måde". Med det mener vi, at ansvaret for relationen ligger hos de voksne, og hvis børn reagerer uhensigtsmæssigt er det, fordi vi ikke er lykkedes med at møde barnet på en hensigtsmæssig måde. 

Nærvær og kærlighed er vores indgangsvinkel, og mange af vores principper udspringer af Marte Meo, som er den pædagogiske metode, vi arbejder efter. 

Marte Meo

Marte Meo er en metode, som vi som personale bruger, når vi reflekterer over og arbejder med, hvordan vi bedst kan bringe vores børn videre i deres udvikling.

Det gør vi via videooptagelser, som vi analyserer for at finde frem til, hvad barnet allerede kan, hvad det har brug for at lære, og hvordan vi bedst kan støtte barnet i det. Vi har både en Marte Meo-terapeut i huset og flere i klyngen, som laver forløb og bruges i hverdagen til sparring.

Marte Meo betyder ved egen kraft og handler om at se barnets initiativer og følge dem. Den måde, vi er sammen med børnene på i dagligdagen, skal udvikle dem og styrke dem, så de kan klare små og store opgaver og udfordringer ved egen kraft. Vi tror på, at alle børn har noget at bidrage med - og det er det, vi lægger vægt på, når vi er sammen med børnene.

Et af de Marte Meo principper, vi arbejder mest med i Den Grønne Planet, er kontakt før opgaven, da det er afgørende for at støtte børnene i at have lyst til at samarbejde. Som udgangspunkt vil alle børn gerne samarbejde, men det kræver, at barnet ved, hvad det skal samarbejde omkring. Derfor er det vigtigt at skabe kontakten og vække tilliden hos barnet, inden vi giver dem en opgave og fortæller, hvad der nu skal ske. Det gør vi ved at gå i øjenhøjde, lytte og vente og følge barnet. 

Vores hus 

Vores hus er i to etager og fra 2009. Ude og inde er der brugt svanemærkede materialer uden sundhedsskadelige og allergifremkaldende stoffer. Vi er et nul-energi-hus, hvilket betyder, at vi i stedet for radiatorer har et stort ventilationsanlæg. Anlægget sender varmen fra solen og den varme, som vi mennesker i huset producerer, rundt i institutionen. Desuden er der lydisolerede lofter og gummigulve. Alt dette gør, at vi har et fantastisk indeklima.

Indenfor har vi et fællesrum i både vuggestue og børnehave. Vuggestuens fællesrum bliver brugt til rytmik om fredagen, men også til fordybende aktiviteter alle ugens dage. Børnehavens fællesrum bliver ud over diverse daglige aktiviteter også brugt hver dag, når Stjenegruppen har stilletid. Det er også her, vi har vores børnekøkken, hvor børnene kan være med i pædagogiske aktiviteter i forbindelse med måltidet. Derudover har vi et krearum, hvor børnene kan klatte på gulvet og lege med glimmer og kaste sig over alverdens kreative sysler. 

Vores legeplads er helt ny og renoveret i 2023. Vuggestuen har deres egen sektion, hvor de kan lege uforstyrret, men samtidig har mulighed for at interagere med børnehaven, hvis de har lyst til det. På legepladsen har vi blandt andet et kæmpe legetårn, en hobbit-by med tre huse og en købmand, et fordybelsesområde med pavillon og bænke, et snitteværksted og meget mere.