Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Den Grønne Planet som arbejdsplads

I Den Grønne Planet bliver du en del af et hus og en personalegruppe, som har en positiv og anerkendende tilgang til arbejdet og i samarbejdet med hinanden. Vores pædagogisk praksis er præget af omsorg, nærvær, kærlighed, anerkendelse og refleksion.  

Du bliver en del af en personalegruppe med lyst til faglig udvikling. Derfor er det også vigtigt, at du har lyst til at udvikle dig sammen med os. Vi prioriterer medbestemmelse, medindflydelse og medansvar, og vi er en arbejdsplads, hvor der er god plads til at prøve ideer af - her er der ikke noget, der hedder "det plejer vi ikke". 

Vi er nysgerrige og åben om vores egen og kollegers pædagogiske praksis og har et tæt samarbejde på tværs af stuer og børnegrupper.  

Refleksion, en god modtagelse og faglig udvikling

Det er vigtigt for os, at der er tid til pædagogiske refleksioner, snakke og diskussioner. Derfor har vi prioriteret, at der skal være et rum, hvor vi kan have de nære pædagogiske snakke og tale konkrete cases. Hver stue har et ugentlig stuemøde, og derudover har vi et fredagsmøde med repræsentanter fra både vuggestue og børnehave, som mødes med vores pædagogiske leder. Ved disse møder bliver der taget referat, som bliver delt med hele huset.

Vi prioriterer, at du som ny kollega i Den Grønne Planet bliver klædt godt på til opgaven, og hvad det vil sige at være en del af vores hus. Derfor har vores leder Maria altid sat de to første dage af til at give en ordentlig introduktion, ligesom vi har et struktureret modtagelsesprogram, der skal sikre nye ansatte en god og tryg start. 

Den faglige udvikling er som sagt vigtig for os, og i klyngen har vi flere netværk - blandt andet sprog- og marte meo-netværk - og vi prioriterer og nyder at sparre med alle institutionerne i klyngen. De kommende år kommer vi til at have fokus på leg, legetyper og vores roller i legen. I den forbindelse har vi haft oplæg og forløb med en legeforsker, og vi kommer til at have leg som et fast punkt på vores personalemøder. Vi har også en klyngedag og en fælles julefrokost for hele klyngen.

Vi sender gerne vores medarbejdere på videreuddannelse og har blandt andet flere medhjælpere, der er ved at tage meritpædagoguddannelsen. 

Marte Meo

I vores pædagogiske arbejde tager vi udgangspunkt i Marte Meo, som handler om at være anerkendende over for børnene, følge deres initiativ og italesætte de ting, både vi og børnene gør.

Som medarbejder i Den Grønne Planet bliver du derfor også oplært i, hvad Marte Meo er, og hvordan du kan bruge metoden i arbejdet med børnene. Vores Marte Meo-tilgang betyder, at vi filmer situationer og interaktioner mellem medarbejdere og børn. Efterfølgende bruger vi filmene til at analysere, reflektere over og blive klogere på, hvordan vi bedst håndtere situationer med vores børn, samt hvad der fungerer.

Det handler altså om at blive klogere i fællesskab og være nysgerrige på hinandens praksis. Når vi analyserer filmene, tager vi udgangspunkt i, hvad børnene kan, hvad de har brug for at lære, og hvordan vi medarbejdere kan understøtte børnene i de situationer.